Klicsko kötelező kihívója lett a nagy fehér Tyson

Győzelmével a brit nehézsúly fenegyereke, Tyson Fury a WBO szervezetnél Volodimir Klicsko kihívója lett.

Deák Zsigmond
2015. 03. 02. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban főképp nagyszájúsága, kivagyisága miatti botrányai kapcsán került reflektorfénybe Tyson Fury, például amikor tankokkal pózolt, vagy amikor leragasztotta a száját egy sajtótájékoztatón. Ám azért november végén megnyerte a brit nehézsúlyú derbit Derek Chisora ellenében, és legutóbb sem vallott szégyent.

Múlt hétvégén a romániai Galati városában Cristian Ciocanként született, de németként Christian Hammer (azaz Kalapács) néven bunyózó vetélytársával találkozott a londoni O2 Arenában. A 26 éves angol óriás simán megvédte a WBO világszövetségnél őrzött nemzetközi bajnoki övét, miután az ötödik menetben padlóra küldte Hammert, aki a 8. hárompercet követően már nem jött ki a ringsarokból, megunva módszeres verést.

A román–német versenyző mérlege 17-4-re romlott, Fury pedig címe mellett veretlenségét (24-0) is megőrizte. Sőt még ennél is többre juthat, hiszen a WBO vonalán megerősítette, hogy ő lesz a királykategóriát uraló Volodimir Klicsko következő kötelező kihívója. Erre a derbire a várakozások szerint valamikor ősszel kerül sor, addig a „fehér Tyson” – akinek a stílusa egyébként a testméretek és alkat különbözősége miatt más, mint az igazi Mike Tysoné – vélhetőleg már nem lép ringbe. Klicsko viszont igen. április 25-én New Yorkban a veretlen (19-0) amerikai Bryant Jennings ellen.

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy Fury kibújt önmagából és visszafogott, szerény sportolóvá vált, érdemes megnézni két amatőr felvételt a Hammer elleni derbiről. Az elsőn bevonul Elvis Presley egyik örökbecsű dallamára:

Majd győzelme után a ringben minden elfogódottság nélkül elénekli az amerikai rocklegenda Walking in Memphis című slágerét:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.