Világklasszisokat vert a magyar golfozócsillag

Rózsa Csilla Új-Zélandon első profi tornáján a 133 fős mezőnyben a 35. helyen végzett.

FT
2015. 03. 01. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdés nem jól alakult, Rózsa rögtön bogeyval kezdett, egy plusz ütés kellett neki az elvárthoz, de ezt az ötös szakaszon csakhamar semmissé tette egy birdie-vel, azaz itt az elvártnál egy ütéssel kevesebbre volt szüksége ahhoz, hogy a golflabdát beüsse a lyukba. A hátsó kilencesen birdie-vel indított, de a következő szakaszon ismét becsúszott egy bogey. A fiatal magyar játékos azonban ezt a hibát is korrigálta, a maradék hét szakaszon bogey-mentes játékot produkált, ráadásul még két birdie-t is fel tudott jegyezni a kártyájára: így profi pályafutása első mínuszos körét teljesítette, amelynek köszönhetően első LET-tornája is mínuszos végeredménnyel zárult. (Az új-zélandi torna is az első számú európai női körverseny, a Ladies European Tour, a LET égisze alatt zajlott.)

Rózsa Csilla (73, 72, 70 = 215, -1) a végeredményben a 35. helyen zárt, és a zárónapon a 70-es körénél csupán hatan játszottak jobbat. A 18 éves golfozó több LET-tornagyőztest is maga mögé tudott utasítani, mind közül a legnagyobb név talán a francia Gwladys Nocera, aki már tizenhárom LET-tornagyőzelmet jegyez pályafutása során. (A 200 ezer euró összdíjazású viadal végül a világelső Lydia Ko győzelmével zárult, a 17 éves új-zélandi lány 202 ütéssel nyert.)

„Elmondhatjuk, mind Csilla, mind caddie-je, Szeberényi Máté (akit a legutóbbi évben az esztendő férfi golfozójának megválasztottak) debütálása ragyogóan sikerült” – szögezi le a Hungariangolf.hu szakportál.

„Első verseny: pipa. Első fizetés: felvéve. Ez egy remek hét volt! Nagyon boldog vagyok és büszke! Nagy köszönet a caddymnek a kemény munkáért! Köszönet a helyi családnak a nyugtató és kedves vendéglátásért! És köszönöm mindenkinek, aki követett és szurkolt nekem!! Hazatérek egy kis időre, de aztán viszlát Marokkóban. Maradjatok velem! Ria, ria, Hungaria!” – posztolta többek között a Facebook-oldalára Rózsa Csilla. Gratulálunk neki!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.