Cseh Laci nem áll le, őrjítő időt ment 100 pillangón

50.91 másodperces új országos csúccsal a a mezőny legjobbja volt. Katinka sem adta alább.

MNO
2015. 08. 07. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvan a mai Moussambani...! A Cook-szigeteki Temaruata Strickland befejezte. 100 háton 66. lett, 50 gyorson beugrott a rajt előtt, kizárták, neki ennyi volt a kazanyi vb.

Nem úgy Takács Krisztiánnak, aki 22.21–es idővel a harmadik lett a futamában, és nyolcadik legjobb idővel jutott be a középdöntőbe 50 gyorson. A 100 gyors londoni bajnoka, Nathan Adrian volt a délelőtt második legjobbja a távon (21.73), a francia Florent Manaudou-é az első idő (21.71). Manaudou már két aranynál jár Kazanyban, tagja volt a négyszer 100-as francia gyorsváltónak és ő nyerte az 50 pillangót.

50 női pillangón az eddigi világrekord-döntögető svéd Sarah Sjöström ezúttal 1 másodperccel gyengébb időt ment a világcsúcsnál, de így is biztosan győzött az előfutamban. Ugyanitt Szilágyi Liliána rosszullét miatt visszalépett a versenytől.

Cseh László viszont nem fárad. A 200 pillangó kazanyi bajnoka, 100-on is üzent a mezőnynek. 50.91-s ideje új országos csúcs, természetesen Laci a legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a délutáni középdöntőbe

„Beugrottam, úsztam... 100 pillangón annyira nem lehet taktikázni, ennek ellenére a második ötvenet kicsit jobban megnyomtam. Mindenképpen biztató az időeredményem” – valóban az. Cseh megdöntötte a saját országos csúcsát.

Hosszú Katinka 2:07.17-es idejével az első helyen jutott az esti középdöntőbe, de odáig is le kellett jutni. Hosszút valami rejtélyes oknál fogva nem akarták beengedni a versenyző bejáratnál. Iron Lady felemelte a telefonját, feltárcsázta Kiss László szövetségi kapitányt, ugyanis egy technikai probléma adódott. A bejáratnál a szokásos zöld helyett a piros lámpa világított, Hosszú érvelése nem hatotta meg a biztonságiakat (tudniillik, hogy ő nyerte meg a 200 vegyest), valahogy aztán átvergődött a bejáraton és úszott....

„Jól esett, és még van bennem tartalék. A döntőben Egerszegi Krisztina országos csúcsánál biztosan jobb időt kell úszni.” – mondta Hosszú, majd elviharzott férjével a bemelegítő-levezető medencébe.

Kapás Boglárka 8:26.96-os idejével a negyedik lett futamában és a nyolcadik legjobbat úszta eddig a mezőnyben, azaz készülhet a szám döntőjére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.