Gyárfás a tíz kazanyi éremmel sem elégedett

Arról viszont nem beszélt, mi történt pontosan Széles Sándorral, Gyurta Dániel megbetegedett edzőjével.

MNO
2015. 08. 12. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyárfás Tamás szerint a múlt héten véget ért világbajnokságon a magyar úszok nem használtak ki minden lehetőséget, habár hazánk tíz éremmel a nyolcadik helyen zárt az éremtáblázaton. A sportvezető a Népszavának adott interjúban elmondta azt is, hogy voltak csalódások Kazanyban. Hozzátette ugyanakkor, az olimpia előtt ez mindenképpen kecsegtető eredmény.

Gyárfás kijelentette, a kazanyi világbajnokság magasra tette a lécet rendezés szempontjából, Budapest pénzben nem tudja felvenni a versenyt ezzel a konstrukcióval, ám próbál majd „egyedi ízeket” belevinni a 2017-es itthoni rendezésű viadalba. Megemlítette azt is, hogy az itthoni vb kabalaállatát ért bírálatok miatt hajlandó lenne arra is, hogy változtasson ezzel kapcsolatban.

Széles Sándorral kapcsolatban elárulta, hogy Gyurta Dániel edzője már a kiutazása előtt sem volt jó állapotban, de nem akarták megtagadni tőle a lehetőséget, hogy ott legyen tanítványa mellett. „Le a kalappal Széles előtt, hiszen szörnyű állapota ellenére addig tartotta magát, amíg kellett, és miután leúszta Dani a döntőt – nem attól, hogy harmadik lett – rosszul lett.” Gyárfás arról viszont már nem szeretett volna beszélni, hogy mi történt a trénerrel. „Nem vagyok orvos, nem szeretnék személyiségi jogot sértő történésekbe belefolyni, így nem árulom el, amit láttam.” Azt viszont elmondta, hogy a vb-ről hazaszállított Széles már magához tért a kórházban.

Széles Sándor felesége nyilatkozott a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. Elmondta, hogy a tréner látogatását az orvosok továbbra sem engedélyezik.

Kicsit már megnyugodva mondhatom el, hogy Sándor sokkal jobb színben van, mint amikor hétfőre virradóra a budapesti kórházba került. Várhatóan a hétvégén hagyhatja el az intenzív osztályt, és csak ez után döntenek arról, hogy egy másik osztályon vagy egy másik kórházban folytatódik az ápolása. Ahhoz képest, hogy hol van, és hogy folyamatosan infúziós kezelést kap, óriási az étvágya. Az édesanyjától marhahúslevest kért, amiből két csészével perceken belül be is vágott, én viszont a kedvenc szendvicseit vittem be neki, amiket azonmód el is fogyasztott. Naponta egy órát lehetünk vele, és minden barátjától és munkatársától azt szeretném kérni, hogy várjanak még egy keveset a látogatásával” – mondta Bernáth Csilla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.