Gyurta hibája miatt kizárták a férfi vegyes váltót

Világbajnokunk arról beszélt: nagyon sajnálja, hogy rajta ment el a váltó.

2015. 08. 09. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végre jól úsztam, rám fért már! A 4:11,99-es időmmel elégedett vagyok, ez az idei második legjobb eredményem. A döntőben tovább fogok javulni, ebben biztos vagyok” – értékelt az MNO-nak Verrasztó Dávid.

Szintén ott van a 400 méter vegyes úszás döntőjében Hosszú Katinka, aki a legjobb időt úszta. A formáját és a riválisokat nézve csoda lenne, ha nem aranyéremmel zárná a távot. „Nagyjából ilyen időt terveztünk. Az volt a lényeg, hogy az első helyen jussak a döntőbe, és ne ússzam ki magam” – értékelt Hosszú. A 200 vegyes világbajnoka 4:32,78-es idővel a legjobb időeredménnyel jutott az esti döntőbe. Fölényére jellemző, hogy a második cseh Barbora Závadovát majdnem három másodperccel előzte meg.

Kizárták a magyar férfi vegyes váltót szabálytalan váltás miatt. Gyurta hamarabb váltott, mint kellett volna. „Törekedtem a biztonsági váltásra, előfordul, hogy felfokozott helyzetben becsúszik egy hiba. Nem haragszom” – mondta Takács Krisztián, a váltó egyik tagja.

Másikuk, Balog Gábor elmondta: „Végre hivatalos versenyen úsztam egyéni csúcsot. Nem haragszom Danira, a váltóban mindenki siet, ez ilyen műfaj.”

Cseh László ekképp nyilatkozott: „Nagyon élveztem a versenyt! Ezzel az időeredménnyel simán meglett volna az olimpiai kvótánk, ezek után pótselejteznünk kell, de nem lesz vele gond, az Európa-bajnokságon meglesz ez is.”

Gyurta Dániel arról beszélt, hogy nagyon sajnálja, hogy rajta ment el a váltó. „Ott lehettünk volna a legjobb hat között, én érzem magam a legrosszabbul. Mindent beleadtam, ráadásul az időm is ott lett volna a legjobbaké között. A 200 mell után nagyon akartam bizonyítani, ez lett belőle, nagyon sajnálom.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.