Gyurta jó erőben érzi magát

A 200 mell egyeduralkodója pokolian erős mezőnyben folytatja a délutáni középdöntőben.

2015. 08. 06. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól kontrolláltam az úszásomat, pont azt szerettem volna, hogy a mezőny első felében kvalifikáljam magam a középdöntőbe. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó idő kell majd a győzelemhez, és az is biztos, hogy délután 2:08-as idő kell a döntőbe jutáshoz. És hogy mennyi kell a győzelemhez? Ez majd a délutáni úszás után derül ki. Jó erőben érzem magam!” – értékelt a háromszoros világbajnok Gyurta Dániel a 200 mellen megnyert előfutama után.

Gyurta Dániel minden rutinját bevetette a győzelem érdekében, arról nem tehet, hogy négyen úsztak nála jobbat az előfutamok során, így az ötödik legjobb idővel várja a délutáni középdöntőt. A mezőny nagyon szoros: az első nyolc úszó között nyolc tized a különbség. Gyurta 2:09.81-et úszott, a legjobb idő a német Marco Koché volt (2:09.12). Gyurta a győri ob-n 2:08.58-at ment, azaz bőven tud gyorsulni délután és a pénteki döntőben. Akitől előzetesen lehetett volna tartani, az éppenséggel nem hozta magát. Az ötven méteren világrekorder brit Adam Peaty csak a 26. lett, így búcsúzott. Nem lesz egyszerű menet Gyurta címvédése, de mikor adták könnyen a világbajnoki címet...?

A berlini Eb bronzérmese, Balogh Gábor 1.58.55-ös eredményével tovább lépett a 200 hát középdöntőjébe. „Délután megúszom az egyéni csúcsomat, és az elég lesz a döntőhöz” – mondta Balogh.

Sztankovics Anna a 100 mellen győztes Julia Jefimova futama után kettővel úszott 200 mellen, és 2:29.28-as idővel a 26. helyen zárt. Az orosz kicsit eltaktikázta a versenyt, a nyolcadik helyről indította az utolsó ötvenet, és könnyedén kapaszkodott fel a negyedik helyre, de épphogy nem ment tovább a középdöntőbe.

Délután Szilágyi Liliána úszik döntőt, Gyurta Dániel és Balogh Gábor a középdöntőben lesz érdekelt. Magyar idő szerint délután négykor a férfivízilabda-válogatott az Egyesült Államok ellen játszik helyosztó mérkőzést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.