Hosszú Katinka csitítaná magában az izgalmat

A magyar úszó még hátralevő két döntője előtt magabiztosan jelentette ki, hogy sikeres vb-t teljesít.

2015. 08. 08. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középdöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991 óta érvényes országos csúcsát. Mostantól ő lesz az üldözött, a 200 vegyes világcsúcsa után arra készül, hogy az ellenfelek rá fókuszálnak. „Fejben nagyon sokszor versenyeztem Ariana Kukors ellen, úgy mentem be a medencébe, hogy az ő ideje volt az ellenfelem. Mostantól rám figyelnek az ellenfelek” – vázolta a jövőt Hosszú.

Kitért arra is, hogy Katie Ledeckyt nem ismeri, Missy Franklinnel sem mélyült el a kapcsolata. A sorozatos világkupa-versenyek és a vb-döntők ellenére még mindig „csitítania kell magában az izgalmakat”. Hétfőtől célba veszi Riót.

Arra a kérdésre, hogy bánja-e utólag, hogy visszalépett 100 háton, az úszó egyértelmű nemmel válaszolt. A férjével adtak egymásnak egy pacsit, mikor célba ért a mezőny. Az ő idejével simán felállhatott volna a dobogóra, de a 200 vegyes miatt ezt egyáltalán nem bánja.

A korábbi edzője, Dave Salo gratulált neki az eddigiekhez. Ez nem elégtétel, de növeli a motivációs bázist a riói olimpiára.

„Izgatottak? Én is az vagyok és Katka is az, de ez nem gond, magától értetődő egy világbajnoki döntő előtt.” – mondta az MNO-nak Shane Tusup. Hosszú Katinka edző-férje már egyáltalán nem lepődik meg azon, hogy Dave Salo és az amerikaiak nem erőltetik a társalgást a feleségével, valamint vele. Hosszú csúnyán vált el korábbi mesterétől, Salo konkrétan arra biztatta Katkát, hogy nyisson Magyarországon szépségszalont. Ehhez képest azóta volt egyszer az év úszója, Kazanyban világcsúccsal nyerte a 200 vegyest és még két aranyesélye van a vb-n.

„Felszabadultak belőlem az érzelmek, megkönnyeztem Katka 200 vegyes győzelmét. Hiszem, hogy még lesz okunk örömre. Összepacsiztunk, amikor láttuk, hogy az ő idejével simán lehetett volna bronzérmes 100 háton, de jó döntés volt inkább a vegyesre koncentrálni. Én további két arannyal lennék elégedett, de nyilván Katka is ugyanezt mondaná!” – jelentette ki az MNO-nak Shane Tusup.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.