Kikapott és hatodik lett a Benedek-csapat a vb-n

Minden idők második legrosszabb vb-szereplését produkálta a magyar férfivízilabda-válogatott.

Földi Bence
2015. 08. 08. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt még minden más volt, hiszen a magyarok a világbajnoki döntőben meccseltek Montenegróval. Ezúttal az ötödik hely volt a cél, és a 2013-as végeredménnyel szemben Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata vereséget szenvedett. Montenegró végig vezetett, volt, amikor három góllal is, végül 10-9-re nyert a magyar férfivízilabda-válogatott ellen a kazanyi vizes-világbajnokság helyosztóján.

Benedek Tibor az M4 Sportnak azt nyilatkozta, mindkét csapat csalódott volt, „a végére mi elfáradtunk fejben”, ez indokolta, hogy gyengébbek voltak és három gólt is kaptak zsinórban. Szerinte reális a hatodik helyük, a Világligában is ugyanígy szerepeltek. „Jó kérdés, ez a jövő kérdése, most nem érdemes ezzel foglalkozni, a sebeinket kell nyalogatni” – válaszolta Benedek arra a kérdésre, hogy min kellene változtatni.

Madaras Norbert szintén a csatornának nyilatkozott. „A végén teljesen szétestünk, főleg hátul” – jelentette ki, hozzátéve: az olasz meccs volt mindennek a kulcsa, azt nagyon sajnálja. Madaras szerint a jó egyéni teljesítmények hiányoztak.

Varga Dániel a sportcsatornának azt mondta, azokból a helyzetekből kaptak gólt, amikből nekik kellett volna gólt szerezni. „Nyerni akartunk” – mondta, úgy érezték, hogy helyre tudják hozni az olaszok elleni hibákat, de nem sikerült. „El kell fogadnunk, hogy hatodikak vagyunk a világon” – zárta a magyar csapat egyik sztárjátékosa.

Montenegró–Magyarország 10-9 (2-2, 2-1, 2-2, 4-4)
Gól : Hosnyánszky, Erdélyi, Varga Dániel 2-2, Szivós, Bedő, Varga Dénes ill. Ivovics 3, Janovics, Paszkovics, Darko Brguljan 2-2, Radovics

A kazanyi világbajnokságon a világligagyőztesként már olimpiai résztvevő szerbeket leszámítva a két legjobb válogatott szerezhet riói kvótát. A magyar válogatottnak legközelebb a januári, belgrádi Európa-bajnokságon lesz erre lehetősége, ahonnan egyetlen csapat kvalifikálja magát a jövő nyári ötkarikás játékokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.