Kucsera: A legrosszabb utat választottam

A sportoló nem bírta a rá nehezedő nyomást, ezért vette magához a kábítószert.

MNO
2015. 08. 06. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kajak-kenus elmondta: évek óta nem ért el jelentős eredményt sportolóként, ezért ha nem tudott volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierje végét jelentette volna. „A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam” – írta a Blikk.

Dombvári Bence és Csipes Tamara tavaszi esete óta heti rendszerességgel, szúrópróbaszerűen végeztet teszteket a válogatott keretek tagjain a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). A Magyar Antidopping Csoport (MACS) éppen a szövetség megrendelésére levett vizeletmintából mutatta ki, hogy a versenyző drogot fogyaszthatott, és erről értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást.

Hogy ki állhat rajthoz helyette az év legfontosabb versenyén, az néhány napon belül dőlhet el.

Májusban írtunk róla, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Fellebbviteli Bizottsága lényegében helybenhagyta az elsőfokú fegyelmi döntést, azaz a kokainhasználaton ért Csipes Tamara és Dombvári Bence ebben az évben nem indulhat nemzetközi versenyen, így természetesen a világbajnokságon sem. Enyhítésként az augusztus végi országos bajnokságon viszont mindketten rajthoz állhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.