Legyőztük a brazilokat – a medencében

A kilencedik helyen zártak a női pólósok.

2015. 08. 05. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó fellépésén szállt vízbe a magyar női pólóválogatott a kazanyi vb-n. Merész András együttese keresve sem találhatott volna kellemesebb ellenfelet a veretes pólómúlttal épp nem rendelkező brazil válogatottnál.

Kellemes játszadozásnak indult a parti: 3-0-ra elhúztak a lányok, Kisteleki Dóráék nem különösebben izzadtak meg a medencében, utána felengedték egy gólra a brazilokat. Mielőtt Merész kapitány felállt volna a székéről, a lányok bevágtak még kettőt, így zárult 5-2-es előnnyel az első nyolc perc.

A második felvonásban egy 5-0-s rohammal indítottak a lányok, változatos gólokkal, sőt kivédekezték az emberhátrányokat, ugyan becsúszott két brazil találat is, de a félidőre így is összejött a nagyon meggyőző hétgólos különbség. A folytatásban mindenkit bevetett Merész András.

A harmadik nyolc percben szerzett öt magyar gólra egy brazil válasz sem érkezett, legközelebb 19-nél szórtak egyet a dél-amerikaiak, aztán kicsit leeresztettek a lányok, így is 22-7-re győztek.

A magyar női vízilabda-válogatott megismételte a 2011-es szereplését. A sanghaji vb-n is kilencedik lett, mint idén Kazanyban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.