Megszólal Kapás edzője: „Az utolsó kétszáz fantasztikus volt!”

Nagy Péter még soha nem látott ilyen meggyőző futamot Kapástól.

2015. 08. 04. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az utolsó kétszáz méteren drasztikusan lecsökkent a távolság Bogi és Friis között, éreztem, hogy akár a harmadik helyre is odaérhet. Az volt a célunk, hogy 16 perc alatt fejezze be a távot, a 15:47.09-re mi sem számítottunk. Boldogok vagyunk! Ez jó előjel lehet a 800 gyors előtt!” – mondta az edző a tanítványa úszásáról.

Kapás Boglárka pályafutása tele van hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. Istenáldotta tehetségnek indult, ifi szinten szinte mindent megnyert, de 2011-ben egy bordasérülés, két éve pedig egy kellemetlen szembetegség hátráltatta. Ha „beleerősödik” a 400 gyorsba, akkor az összes úszószámában éremesélyes lehet Rióban. Sajnos az 1500 női gyors épp nem szerepel az ötkarikás úszóprogramban, de 400-on és 800-on is odaérhet a dobogó közelébe.

Közkedvelt, sokat idézett mondása („A hal sem kigyúrt, mégis gyors!”) nehezen kikezdhető. Kapás Boglárka Kazanyban igazolta a fenti tételt: törékeny alkattal is lehet gyorsan úszni.

Helyszíni tudósítónk egyébként arról számolt be, hogy az újságírók rendezési hiányosságokra panaszkodnak, és már várják a 2017-es budapesti világbajnokságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.