Megvan a nők új kapitánya

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége hétfői ülésén szavazott bizalmat a női vízilabda-válogatott új kapitányának, Bíró Attilának, aki szeptember 1-től áll munkába. Faragó Tamás lett az utánpótlás szövetségi kapitány – írja a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos oldala.

MNO
2015. 08. 31. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazanyi világbajnokságon a kilencedik helyen végzett a női válogatott, a csalódást keltő eredmény után felajánlotta lemondását Merész András. A szakember 2011 óta irányította a nemzeti csapatot, ez idő alatt világbajnoki bronzérmet (2013) és két Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a válogatottal (2012 és 2014), a londoni olimpián pedig a negyedik helyen zárt a csapattal – olvasható a portálon.A hétfői elnökségi ülésen elfogadták a lemondást, egyben új szakembert bíztak meg a nemzeti csapat irányításával. Ennek értelmében ősztől Bíró Attila lesz a női válogatott szövetségi kapitánya. A szerződése szeptember 1-től április 30-ig szól.A szövetség elnöksége egyben Faragó Tamást bízta meg a női utánpótlás szövetségi kapitányi feladatokkal.Szűk két hónap múlva már tétmérkőzésen kell bizonyítani a felnőtt csapatnak, hiszen október 27-én Világliga-selejtezőt játszik. A fő cél nem lehet más, mint eredményesen szerepelni a januári belgrádi Európa-bajnokságon, és vagy ott, vagy az áprilisi kvalifikációs tornán megszerezni az olimpiai részvétel lehetőségét – írja a Waterpolo.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.