Örökös eltiltással sújtanak két teniszezőt

Ha a bíróság elítéli a két játékost, akkor kártérítési pert is indít ellenük.

MTI
2015. 08. 07. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehallgatott telefonbeszélgetések és elfogott internetes beszélgetések alapján kiderült, hogy Starace kenőpénzért veszítette el 2011-ben a casablancai torna döntőjét 6:1, 6:2-re a spanyol Pablo Andujar ellen. Bracciali 2007-ben egy Rhode Island-i mérkőzést „adott el”.

Angelo Binaghi, a szövetség elnöke közölte, ha a bíróság elítéli a két játékost, akkor kártérítési pert is indít ellenük. A 34 éves Starace legjobbjaként 27. volt a világranglistán, négyszer jutott döntőbe ATP-tornán, összkeresete pedig 3,78 millió dollár. A rangsor 49. helyén is megfordult, 37 esztendős Bracciali egyesben egy, párosban pedig öt versenyt nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.