Összefutottunk a vizes vb legfiatalabb sztárjával

A tízéves, bahreini Alzain Tarek 50 méter pillangón és 50 gyorson indult Kazanyban.

2015. 08. 08. 1:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FINA nem gördít akadályt a fiatal korosztály elé, a kazanyi vb-n kis túlzással bárki elindulhat, aki hazája versenyét megnyeri. Így tűnt fel a bahreini Alzain Tarek, aki előbb termetével, később úszásával, végül a mosolyával hívta fel magára a figyelmet.

Tarek általános iskolás, törékeny alkat, érdekesen mutatna például Hosszú Katinka mellett. Az úszása egyelőre nem világszínvonalú: 34 másodperc alatt szeretne úszni 50 gyorson, pillangón 41 másodperc a cél. Csak zárójelben: 50 gyorson 23,73, pillangón 24,43 a világcsúcs.

Egyelőre nem a tehetségéért szereti a sajtó a kis bahreini kislányt, viszont Tarek már most vonzza a kamerát a vegyes zónában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.