Özönlenek a külföldi futók Budapestre

Időarányosan 30 százalékkal több versenyző regisztrált az őszi Budapest Félmaratonra, mint tavaly.

MNO
2015. 08. 04. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi Budapest Félmaratonra harminc, a maratonra pedig ötven százalékkal több ember regisztrált július végéig, mint tavaly ilyenkor – közölte a Világgazdaság. A BSI ügyvezető-versenyigazgatója, Kocsis Árpád közlése szerint 2015-ben a futók és az őket kísérők átlagosan 3,2-3,8 éjszakát lesznek majd a városban, főként három- és négycsillagos hotelekben. A szállások közt nőtt az apartmanok aránya: 2012 és 2014 között 11-ről 24 százalékra emelkedett ez a szám.

A kelet-európai résztvevők száma is nőtt az elmúlt években, méghozzá a korábbiak 2-2,5-szeresére. Ez köszönhető annak is, hogy a berlini maraton nevezési díjának 60-80 százalékába kerül nálunk a regisztráció.

„Félmaratoni távon továbbra is az angolok, a 42,2 kilométeres távon a franciák vezetik a nemzetiségi toplistát. A harmadik hely az olaszoké, a listán összesen hetvenöt ország szerepel” – mondta el a Világgazdaságnak Kocsis Árpád.

A Roland Berger tanácsadó cég összehasonlító tanulmánya szerint az elmúlt öt évben 45 százalékkal emelkedett a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma, viszont továbbra is alacsonyak az egy főre jutó fajlagos mutatók. A nemzetközi tömegsportrendezvény egy eddig kevéssé kihasznált műfaj, miközben tavaly összesen tizenötezer futóturista érkezett a Telekom Vivicitta, a Wizz Air Budapest Félmaraton és a Spar Budapest Maraton versenyeire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.