Több mint ötszáz nevezés érkezett az atlétikai ob-ra

A pénteken induló versenyeket Székesfehérváron rendezik meg.

MTI
2015. 08. 04. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincnégy egyéni versenyszámban és négy váltóban osztanak érmeket. Az idei nagy nemzetközi versenyeken már bizonyító klasszisok közül indul az ob-n a kalapácsvető Pars Krisztián, a súlylökő Márton Anita, a diszkoszvető Kővágó Zoltán és a gátfutó Baji Balázs, aki az olimpiai szintet szombaton, Linzben érte el, ahol 13.44 másodperccel nyerte meg a 110 gátat.

Rutkovszky Ede, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ügyvezető igazgatója a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a pekingi világbajnokságra a csapat nagyjából készen áll, de a bajnokságon még bővülhet a keret. Jelenleg tíz riói olimpiai szintes magyar versenyző van, vagyis „jól áll a sportág a kvalifikációval” – mondta.

Hirt Károly, a házigazda ARAK elnöke rutinos versenyrendezőnek nevezte klubját, amely harmadszor – 2007 és 2014 után – ad otthont a magyar bajnokságnak. Reményét fejezte ki, hogy a székesfehérvári versenyzők minden számban idei legjobbjukat teljesítik.

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte: a magyar atlétika legnagyobb magyarországi ünnepére készül a város. Jelezte, hogy kisebb fejlesztéseket hajtottak végre az atlétikai centrumon, így tovább javultak a feltételek.

Tölgyesi Előd, az ARAK Akadémia vezetője, a bajnokság versenyigazgatója elmondta, hogy idén az ARAK versenyzői kiemelten jól szerepeltek a különböző korosztályos viadalokon itthon és külföldön egyaránt. A legrangosabb hazai felnőttversenyen túlzott elvárásokat nem támasztanak a fiatal atlétákkal szemben, de minden számban a dobogó elérésére törekszenek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.