Utolsó meccsére készül a világ egyik legjobb bokszolója?

A profi ökölvívás jelenének egyik legnagyobb alakja szeptember 12-én beállíthatja Rocky Marciano rekordját.

MTI
2015. 08. 05. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs időpontját és színhelyét szerdán jelentette be a mexikóvárosi székhelyű Boksz Világtanács (WBC), amelynél Mayweather a váltósúly vb-övét őrzi. 31 esztendős riválisa is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg és háromszor kapott ki. A 38 éves Mayweather eddigi 48 mérkőzését mind megnyerte. Ha Berto ellen is győz, beállíthatja a legendás nehézsúlyú bajnok, Rocky Marciano rekordját, aki 1956 áprilisában úgy vonult vissza, hogy mind a 49 profi mérkőzésén győzött.

Az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Mayweather esetében kérdés, hogy a vélelmezhető csúcsbeállítás után folytatja-e a karrierjét, vagy felhagy a boksszal, és nem próbálja megdönteni a rekordot.

Mayweather május 2-án, az évszázad mérkőzésének titulált összecsapáson egyhangú pontozással győzte le Fülöp-szigeteki ellenfelét, Manny Pacquiaót. A találkozó tétje három világbajnoki öv volt, amelyek közül kettőt – a WBC-ét és a WBA-ét (Boksz Világszövetség) – Mayweather, egyet pedig – a WBO-ét (Boksz Világszervezet) – Pacquiao birtokolt.

A jegybevételekből, a televíziós közvetítések jogdíjából és szponzori díjakból megközelítőleg 600 millió dollár (csaknem 168 milliárd forint) folyt be a szervezőkhöz. A kizárólag erre az összecsapásra kötött televíziós előfizetések (pay-per-view) nagyjából 430 millió dollárt hoztak. A 12 menetes csatáért a győztes Mayweather 240 millió dollárt (67,2 milliárd forint), Pacquiao pedig 125 millió dollárt (35 milliárd forint) tett zsebre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.