Dokovic kiütötte Federert a döntőben

A szerb játékos nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokságot.

MTI
2015. 09. 14. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves szerb játékos 2011 után másodszor diadalmaskodott New Yorkban, ezzel idei harmadik, összességében pályafutása tizedik Grand Slam-győzelmét aratta.

Eső miatt közel háromórás késéssel kezdődött a döntő, és az első szettben többszöri brék után Dokovic jutott előnyhöz 42 perc alatt. A folytatásban a több mint egyórás játszma végén Federer egyenlíteni tudott. A szerb sztár a harmadik szettben 4:4 után brékelt, és ismét vezetett. A negyedik felvonásban Federer hiába küzdött keményen, Dokovic végül kevesebbet hibázott. A finálé 3 óra 23 percig tartott.

„Remek szezonon vagyok túl, 2011 után talán ez volt a legjobb idényem. Ezt az évet jobban élveztem, mert már férj és apa is vagyok, így minden édesebb” – fogalmazott Dokovic, aki sikeréért 3,3 millió dollárt kapott.

Federer sem bánkódott a vesztes döntő után: „Csodálatos két héten vagyok túl. Elégedett vagyok a játékommal. Olyan nagy bajnok ellen, mint Novak, igazi kihívás játszani. Úgy vélem, nagy meccs volt” – mondta a 34 esztendős svájci játékos, aki 17 Grand Slam-sikerrel büszkélkedhet.

Férfi egyes, döntő:
Novak Dokovic – Roger Federer (svájci, 2.) 6-4, 5-7, 6-4, 6-4

Női páros, döntő:
Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.) – Casey Dellacqua, Jaroszlava Svedova (ausztrál, kazah, 4.) 6:3, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.