Gerendás György és az élet ajándéka

Új impulzusokra van szükség a válogatottnál, és Benedek Tibor engem választott erre a feladatra

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 25. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük egy provokatív kérdéssel. A két évvel ezelőtti egri történések, az akkori edzőváltás után az élet most adott némi elégtételt?– Nincs szó elégtételről. Most a válogatottról van szó, feladatokról van szó, és arról, hogy a csapat kijusson, és jól szerepeljen a riói olimpián. Új impulzusokra van szükség a válogatottnál, és Benedek Tibor engem választott erre a feladatra – mondta Gerendás György.– Nagy a baj?– Nem. Ugyanakkor azt sem lehet mondani, hogy minden tökéletes. Ezt kívülről is lehetett látni, és a Tiborral folytatott beszélgetések is arról szóltak, hogy valami hiányzik. Ennek érdekében pedig váltani kellett.– Kell mondjuk egy Gerendás György-féle tűz és valami vad izgalom a csapat számára?– Nem tudom, hogy ez kell-e. De ha engem választottak, nyilván szüksége van arra a Gerendás Györgységre, arra az emberre, aki és ami én vagyok. Az ember legkevésbé önmagát látja jól, így én sem látom tökéletesen azt, amilyen a parton vagyok. De talán pozitívum, hogy mindig magamat, mindig a maximumot adom.– Nem kérték azt, hogy azért ebből a maximumból egy kicsit vegyen vissza a válogatottnál?– Ha visszavennék, már nem magamat adnám. És ha másra lenne szükség, akkor nem engem választottak volna, vagy tévedek?– Meglepte ez a felkérés?– Nagyon meglepett. Tibi pedig örült neki, hogy sikerült meglepnie. Amikor arra kért, hogy találkozzunk, és beszélgessünk a csapatról, azt hittem, pusztán véleményt kér tőlem. Aztán rátért a lényegre, s kiderült, egészen más céljai vannak velem kapcsolatban.– Ha a pályafutása egészét nézi, hová helyezné el ezt a felkérést, ezt a feladatot?– Mivel inkább a pályafutásom végén vagyok, mint az elején, ezért azt mondom: egy jópofa ajándéknak fogom fel. Olyan ajándéknak, amelynek igazán nagy súlya van. Nem mindennap adódik ilyen az ember életében, erre nem lehetett nemet mondani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.