Hatalmas meglepetés az US Openen: kiesett a favorit

Serena Williams-szel egy olasz, Roberta Vinci végzett az elődöntőben. Elmarad a Grand Slam.

MTI
2015. 09. 11. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelső amerikai játékos idén az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban sem talált legyőzőre, s már csak két győzelemre volt attól, hogy 1988 – a német Steffi Graf menetelése – óta az első, összességében pedig a negyedik női játékos legyen, akinek egy éven belül összejön a négy GS-diadal.

Williams rendkívül bizonytalanul játszott a pénteki mérkőzésen, sokat rontott, a világranglistán 43. Vinci pedig kihasználta ezt, s az elvesztett első játszma után előbb egyenlített, majd a döntő szettben is ő volt a kevésbé ideges játékos a pályán.

A 32 éves olasz teniszező nála egy évvel idősebb honfitársával, Flavia Pennettával vívja majd a szombati finálét – utóbbi játékos korábban ugyancsak nagy meglepetésre a második helyen kiemelt román Simona Halepet búcsúztatta. Mindketten pályafutásuk első GS-döntőjére készülhetnek.

Érdekesség, hogy Vinci és Serena Williams korábban négyszer játszott egymással, és az olasz még szettet sem tudott nyerni 21-szeres Grand Slam-győztes riválisa ellen.

A két női elődöntőt eső miatt halasztották csütörtökről péntekre.

Eredmények:
női egyes, elődöntő:

Vinci (olasz)–S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:4, 6:4

korábban:
Pennetta (olasz, 26.)–Halep (román, 2.) 6:1, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.