Kiderült, ki lett a sportért felelős államtitkár

A negyvenegy éves sportjogász 2012-ben került be a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé.

MTI
2015. 09. 11. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pénteki közleménye szerint Balog Zoltán miniszter a 41 éves sportjogászt kérte fel sportért felelős államtitkárnak, aki a felkérést elfogadta.Szabó Tünde – aki az 1992-es barcelonai olimpián hátúszásban ezüstérmet szerzett – 2012-ben bekerült a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé, és tevékeny részt vállalt abban, hogy Magyarország az utóbbi években az úszósport egyik legfőbb versenyrendezője lett világszinten.Szabó Tünde az MTI-nek elmondta: ügyvédi tevékenységét szüneteltetni fogja, mivel erre törvény is kötelezi.„Jelenleg a Magyar Úszó Szövetségnél alelnöki pozíciót, a Magyar Olimpiai Bizottságnál pedig elnökségi tagságot töltök be. Meg fogjuk nézni, hogy az államtitkári feladatokkal összeférhetőek-e ezek a titulusok, de nyilván hasznos, ha közvetlenül belelátok az ügyek menetébe, más kérdés, hogy nem szavazhatok vagy hozhatok döntéseket egy elnökségi ülésen, de akár véleményezhetek anyagokat vagy napirendeket” – nyilatkozott Szabó Tünde.Hozzátette, hogy a megtisztelő felkérésnek azért is örül, mert egyik szakterülete a sportjog, amely elengedhetetlen része a mai élsportnak.„A közeljövőben nagyon sok komoly feladat vár ránk, és nekem is vannak terveim, amelyeket szeretnék mint államtitkár megvalósítani” – mondta, jelezve: ezekről majd a jövő heti kinevezése után kíván részletesebben beszélni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.