Magyarok finiselték le a legendát

Nagy sikerrel zárult a győri kajak-kenu maraton vb, amelyen a Boros, Solti páros aranya volt a csattanó.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 14. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők legjobb eredményét nyújtotta a magyar válogatott a hétvégi kajak-kenu maraton világbajnokságon. A felnőtt kajakosok és kenusok 5 arany-, és 3 ezüstérmet nyertek, az utánpótlás korú versenyzők eredményeivel kiegészítve 12 arany, 10 ezüst és 5 bronz lett a mérleg. A világbajnokság legizgalmasabb versenyét, és a legnagyobb meglepetését a vasárnapi zárószám, a férfi kajakpárosok viadala szolgáltatta, amelyben Boros Adrián és Solti László kettőse 12 évnyi szünet után szerzett ismét aranyat a férfi kajakszakágnak. Borosék azt a dél-afrikai párost győzték le nagy csatában, amelyben ott lapátolt a sportág egyik legendája, a hatszoros világbajnok Hank McGregor, akinek még a dobogón is jól látszott az arcán, hogy nem tudja megemészteni ezt a vereséget.

„Hank McGregort, a legendát lefiniselni... Ez olyan élmény, amelyről eddig álmodni sem mertem – mondta Solti László, aki az utolsó futószakaszon, a hazai közönség buzdítása közepette szinte önkívületi állapotban futott végig. – Azt hiszem, minden magyar versenyző nevében mondhatom, hogy a szurkolók száz százalékig benne voltak a sikereinkben. Nélkülük nem születtek volna ilyen eredmények, ők segítettek át a holtpontokon, és ebben az utolsó nagy csatában ők is vittek be minket a célba.”

„Hogy minek köszönhetjük ezt a sikert? Annak, hogy én nagyon szívós vagyok, Lacika pedig hihetetlenül gyors – tette hozzá Boros Adrián, aki az egyéni versenyben is ott volt Hank McGregor sarkában, és nagyon kevés kellett ahhoz, hogy ezüst helyett aranyérmet vehessen át a többórás küzdelem után. „Az egyéni versenyt követően sikerült jól feltöltődnöm, nem éreztem fáradtságot, inkább erős hitet a páros előtt. Már reggel úgy indultunk neki a pályának: nem hagyhatjuk, hogy ezen a napon más nyerjen. Én szombaton már megtapasztaltam, milyen felemelő érzés másodikként felállni a dobogóra, most azt akartam tudni, milyen a győztesnek kijáró pillanat. És boldog vagyok, hogy mindez megvalósult.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.