Megcsinálták a női röpisek, Európa-liga-győztes Magyarország

Aranyszettben vertük a törököket Izmirben.

MTI
2015. 09. 13. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játszmában szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában a törökök két pontra kerültek az első szett megnyerésétől, de a magyar együttes fordított, így közel került a végső sikerhez. A második játszmát Sándor Renáta kiváló ütéseivel kezdte a magyar csapat, és kisebb előnyre tett szert, de a hazaiak végül fordítottak. A harmadik játszmában magabiztosan meneteltek a törökök, a negyedikben pedig még ennél is simábban nyertek, ekkor úgy tűnt, kissé elfáradt a magyar válogatott.A mindent eldöntő aranyszettben a mieink pillanatok alatt 3-0-ra elléptek, így jött is a hazai időkérés, ennek eredményeképpen pedig felzárkóztak (5-4). A térfélcserét követően két ponttal vezetett (8-6) a magyar válogatott, itt azonban megakadt, a törökök pedig fordítottak, majd pedig újra döntetlen, 10-10 volt az állás. Ezt Sándor mértani pontossággal beütött labdája követte, majd Horváth bombáját nem tudták hárítani a hazaiak (12-10). Egy török pont, majd egy remek nyitás után újra egyenlő volt az állás (12-12).13-13 után egy fantasztikus blokkot követően a magyar válogatott jutott először mérkőzéslabdához. Pallag Ágnes nyitását csak nehezen tudták fogadni a törökök, így a mi térfelünkön Sándor Renáta fejezhette be az Európa-ligát, és egy csodálatos ütéssel meg is tette ezt.Sikerével a magyar válogatott várhatóan felkerül a világelitbe, ugyanis André Meyer, az Európai Röplabda-szövetség elnöke korábban ígéretet tett arra, hogy ha az együttes megnyeri az Európa-ligát, akkor a csapatot besorolják a világliga harmadik csoportjába.Döntő, visszavágó: Törökország–Magyarország 3-1 (–23, 21, 21, 18)Az aranyszettben: Törökország–Magyarország 13-15

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.