Mégsem jutott a nyolc közé Lőrincz Viktor

A kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor a nyolcaddöntőben kikapott ukrán ellenfelétől, így már csak a vigaszági szereplésben reménykedhet a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szerdai napján.

MTI
2015. 09. 09. 22:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötöttfogású magyar csapat utolsó reménysége egy könnyű és egy nehéz győzelem után lépett szőnyegre a tavalyi Európa-bajnok, hozzá hasonlóan vb-harmadik Zsan Belenjuk ellen, aki ellen két figyelmetlenség okozta a vereségét.A meccs első fele hasonlóan alakult, mint Lőrincz eggyel korábbi meccséé: óriási küzdelem folyt a szőnyegen, a fogást kereste mindkét fél, akció nem volt, csak egy-egy intés mindkét oldalon. A térdelőhelyzetekből egyik birkózó sem volt eredményes, a szünetre így 0-0-lal vonultak le pihenni.A folytatásban Lőrincz tűnt frissebbnek, Struhács György és Repka Attila hangosan űzte-hajtotta előre, kérték, hogy tegye riválisa hóna alá a karját, maradjon közel hozzá, ne tudjon Belenjuk bebújni, a ceglédi kötöttfogású pedig az instrukcióknak megfelelően dolgozott a szőnyegen. A bíró egy perc után másodszor is megintette Belenjukot, így Lőrincz vezetéshez jutott, s ugyan lentről nem növelte 1-0-s előnyét, ám nem tűnt úgy, hogy bajba kerülhet, mert állásból ismét ő volt az aktívabb. Aztán váratlanul egyenlített Belenjuk, miután Lőrincz egy szőnyeg széléhez közeli szituációban kilépett.Az 1-1 már az ukránnak volt jó, Lőrincz pedig utolsó energiáit összegyűjtve zakatolt tovább előre, megpróbálta kitolni riválisát, aki azonban szépen lépett el előle, s „kisegítette” a magyar birkózót a szőnyegről. Ezzel már 3-1-re vezetett az ukrán, az utolsó percet kivédekezte, s bejutott a nyolc közé. „Ez egy nyert meccs volt, ő irányított, iramot ment, aztán két ilyen hibát csinál. Nem hiszem el” – háborgott a meccs után Struhács György szövetségi kapitány.A kötöttfogású csapat az első két napon sem érmet, sem olimpiai kvótát nem tudott szerezni, erre Lőrincz Viktor volt az utolsó esélye, ám a kétszeres világbajnoki bronzérmes ceglédi birkózónak is csak akkor marad esélye a mérleg kozmetikázására, ha Belenjuk fináléba jut, s vigaszágra viszi őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.