Minden magyar elvérzett Las Vegasban

Birkózóink összesen egy riói kvótával gazdagodtak Lőrincz Viktor révén.

MTI
2015. 09. 13. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmes Nagy Mihály két győztes meccs után a vb legnagyobb sztárjától, az olimpiai és világbajnok Jordan Burroghs-tól kapott ki a „táblán”, a vigaszágon pedig a tapasztalt lengyel Krystian Brzozowskival találkozott.

Az ESMTK versenyzője a mérkőzés első felében jól tartotta magát, riválisa nem tudott rajta pontot csinálni, igaz, ő sem volt eredményes, ráadásul intése miatt a lengyel mehetett 1-0-s előnnyel a szünetre.

A második szakaszban egy ideig nem változott a meccs képe, a két birkózó eredménytelenül tusakodott egymással, majd a lengyelt intették, aki viszont amikor akciókényszerben volt, gyönyörűen indult meg lábra, s egy mögé kerüléssel 3-0-ra növelte előnyét. Brzozowski magabiztosan birkózott, érződött, hogy jelenleg ő a jobb birkózó a szőnyegen. Ennek ellenére a magyar sportoló nem adta fel, s mindent megtett, ám újra a lengyel vitte le őt (5-2). Az utolsó perc elején már reménytelennek tűnt a helyzet, amikor Nagy Mihály sokadik indításából végre eredményes is volt, s mögé kerüléssel faragott hátrányából (5-2). A láthatóan fáradt Nagy ezek után is hajtott, de Brzozowski kitűnő érzékkel védekezett és továbbjutott a vigaszág utolsó körébe.

„Misi ma kihozta magából a maximumot. Ettől a lengyel versenyzőtől júliusban 10-0-ra kapott ki” – mondta röviden Gulyás István szövetségi kapitány.

Nagyot megelőzően a zárónap másik három magyarja, Molnár József (57 kg), Gulyás Zsombor (70 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) is kiesett.

A 21 fős magyar csapat érem nélkül zárta szereplését a világbajnokságon, melyen egyedül a kötöttfogásúak 85 kilós kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor volt érdekelt esti helyosztós programban. Ő végül ötödik lett, s egyben megszerezte a magyar birkózás első riói olimpiai kvótáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.