Mourinho újabb meglepő kijelentése

A Chelsea menedzsere elárulta, hogy mit jelent számára John Terry.

2015. 09. 20. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho mindig szolgáltat beszédtémát. Az Arsenal elleni, botrányos jelenetekkel tarkított mérkőzés után Diego Costát nevezte meg a meccs emberének. Majd a korábban kirobbanthatatlan John Terryről nyilatkozott. A Chelsea klublegendája nem játszott a Kékek legutóbbi két mérkőzésén. Szombaton Kurt Zouma kezdett az ő helyén és játszotta végig az Arsenal elleni derbit. José Mourinho megmagyarázta a döntését, egyben hűségesküt tett az angol játékos mellett.

Terry ismeri a kapcsolatunkat, tudja, hogy ő az én emberem. Azt is tudja, hogy ha választanom kellene egyvalakit a huszonöt fős keretből, akkor ő lenne az.

Mourinho hozzátette, „emberileg és szakmailag” is szívén viseli Terry sorsát. Az Arsenal ellen taktikai okokból favorizálta Zoumát, az indoklás szerint ő volt alkalmas arra, hogy megfelelően védekezzen Theo Walcott ellen. Terry intelligensen vette tudomásul a menedzser döntését, alávetette magát a csapatérdeknek. Mourinho szerint fölösleges konfliktust szítani az öltözőn belül, Terry kiváló csapatember, aki még sokat segíthet a Chelsea-nek, akár a puszta jelenlétével is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.