Olimpia, 2024: megvan Budapest ötödik ellenfele

Hamburg hivatalosan is benyújtotta jelentkezését a nyári játékok megrendezésére.

MTI
2015. 09. 09. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamburg már márciusban jelezte, szeretne otthont adni az ötkarikás játékoknak, a város és a német olimpiai bizottság vezetői szerdán küldték el az erről szóló hivatalos levelet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

„Meghívjuk a nemzetközi sport családját, hogy ismerjék meg színes és egyre változatosabb országunkat” – mondta Alfons Hörmann, a Német Olimpiai Sportágak Szövetségének (DOSB) elnöke.

A pályázat még jóváhagyásra vár: a városban november 29-én népszavazást tartanak. Egy tavaszi telefonos közvélemény-kutatás szerint Hamburgban a lakosok 64 százaléka támogatja a kandidálást.

A pályázó városoknak jövő hét keddig kell jelezniük szándékukat a NOB-nál, Hamburg mellett eddig Budapest, Los Angeles, Toronto, Róma és Párizs jelezte, hogy pályázni fog. Mivel a NOB eltörölte a jelöltek köztes szűrését, azaz a szűkített listát, az összes jelentkező végig versenyben marad, és ott lesz a 2017. szeptemberi, limai helyszínkijelölésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.