Rendőrök teperték le az egykori teniszcsillagot

Öt rendőr teperte le és bilincselte meg James Blake egykori teniszjátékost – írj az NSO. A 2013-ban visszavonult sportolót tolvajnak hitték, tévesen.

MNO
2015. 09. 10. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világranglista-negyedik helyezett Blake éppen a US Open egyik mérkőzésére indult volna, mikor a semmiből megjelent öt civil ruhás rendőr, a földre teperték és megbilincselték, majd tizenöt percen át fogva tartották. A könyöke és a lába is megsérült. Amint kiderült, hogy nem azt a személyt vették őrizetbe, akit kerestek, szabadon engedték.

Blake nehezményezte a rendőrök viselkedését, szerinte akkor sem jártak el volna helyesen, ha ő lett volna a tettes. „Lehet, hogy azért csinálták, mert fekete vagyok, nem tudom. De az biztos, hogy senki sem teheti ezt senkivel, semmilyen esetben” – nyilatkozta a New York Daily Newsnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.