Szabó is kikapott, felkészülnek a nők

Magyarok nélkül rendezik meg a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság második napi éremküzdelmeit is, miután az egyedül állva maradt Szabó László elveszítette vigaszági találkozóját.

MTI
2015. 09. 09. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE versenyzője az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő 80 kilogrammos kategória küzdelmei során két látványos győzelemmel jutott el a negyeddöntőig, ahol óriási csatában kapott csak ki 3–2-re Selcuk Cebitől. A török klasszis később döntőbe jutott, s ezzel vigaszágra segítette Szabót, akinek egy meccset kellett volna nyernie a bronzmérkőzéshez.A magyar sportoló a kirgiz Szamat Sirdakov ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzés a negyeddöntőhöz hasonlóan nagy küzdelmet hozott, akciót keveset. A mérkőzésvezető előbb a kirgizt intette passzivitásért, Szabó viszont a térdelő helyzetből nem tudott értékelhető akciót csinálni, így a szünetre maradt a 0–0.A folytatásban egy perc után a magyar kapott intést, s mint ez később kiderült, döntő jelentőségű mozzanat volt. A lenti helyzetből ugyanis Sirdakov ki tudta őt emelni, s két pontot érően el is dobta. Az akció értéke egyértelműnek tűnt, ám a kirgiz sarok négy pontot szeretett volna, ezért videózást kért. A reklamációt a zsűri nem fogadta el, így Szabó kapott egy pontot (1–2), s két perce maradt, hogy ledolgozza hátrányát. Ekkorra azonban már látszottak rajta a fáradtság jelei, s hiába próbálkozott becsülettel, nem tudott akciót csinálni, ez pedig a búcsúját jelentette.Kedden Szabóhoz hasonlóan az 59 kilóban szereplő Krasznai Máté (59 kg) is a negyeddöntőig jutott, ám a vigaszágon már nem szerepelhetett, csakúgy, mint a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett Lám Bálint (130 kg) és az első körben elbukott Korpási Bálint (71 kg).Szerdán rendezik az utolsó kötöttfogású súlycsoport, a 85 kg küzdelmeit, melyben Lőrincz Viktor szerepel, s megkezdik szereplésüket a nők is. Az 53 kilogrammosok között Dénes Mercédesz, a 69 kg-ban pedig Wilson Vanessa képviseli a magyar színeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.