Úszva akarja megkerülni a Földet

Martin Strel extrémsportoló a vizek növekvő szennyezettségére kívánja felhívni a figyelmet.

MTI
2015. 09. 10. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovén származású, de már az amerikai Phoenixben élő 60 éves hosszútávúszó csütörtökön a New York-i kikötő eső áztatta, fodrozódó vizében tett meg egy 3 kilométeres távot, hogy felhívja a figyelmet közelgő Földkerülő kísérletére. A Szabadság-szobortól indult és a Világkereskedelmi Központhoz közel egy jachtkikötőben ért partot.Strel egyebek közt azzal szerzett hírnevet, hogy végigúszta az Amazonas, a Mississippi és a Jangce folyókat. Bravúrjaival állítólag a vizek növekvő szennyezettségére akarja felhívni a figyelmet.Az extrémúszó 450 nap alatt akarja úszva megkerülni a Földet, útját március 22-én San Franciscóban tervezi megkezdeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.