Villámgyőzelemmel kezdett Lőrincz Viktor

Lesöpörte ellenfelét a válogatott utolsó reménysége az olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

MTI
2015. 09. 09. 21:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi két vb-n bronzérmes Lőrincz kifejezetten kellemes ellenfelet kapott a selejtezőben az amerikai-szamoai Nolan Ili Puletasi személyében, aki sem erőben, sem tudásban nem mérhető a ceglédiek sportolójához.A meccs az esélyeknek megfelelően zajlott, egymást követték Lőrincz akciói, s 53 másodperc után véget is ért a találkozó, 8-0-s technikai tussal. A „bemelegítés” után a folytatásban már sokkal nehezebb feladat vár a magyarra, ugyanis a grúz Mate Szopadze ellen lép majd szőnyegre.Szerdán a kötöttfogásúak küzdelmei záródnak, míg a nőké most kezdődött. A magyar csapat bemutatkozása azonban rosszul sikerült, miután az 53 kilogrammban szereplő Dénes Mercédesz tussal, a 69 kilós Wilson Vanessa pedig technikai tussal kapott ki.Dénes a német Nina Hemmer ellen lépett szőnyegre a selejtezőben, méghozzá nem jó előjelekkel, mivel minden korábbi párharcukból a német került ki győztesen.„Nagyon remélem, hogy végre legyőzi Hemmert Mercédesz. Kapott ki már tőle simán és szoros meccsen is, most végre győznie kellene” – mondta még a keddi sorsolás után Wöller Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya, akinek ismét csalódnia kellett, ráadásul fájdalmasan gyorsan.Hemmer már a mérkőzés első percében Dénes mögé tudott kerülni, a másodikban pedig tusveszélyes helyzetbe szorította. Akkor még a mérkőzésvezető nem ütötte le a kétvállt, tíz másodperccel az első szakasz vége előtt azonban igen, miután Hemmer ismét szépen csavarta, majd szorította le riválisát.Az apai ágon kanadai Wilson Vanessának Wöller Ákos előzetesen kevesebb esélyt adott a győzelemre, mint Dénesnek, és a 69 kilóban érdekelt versenyző nem is tudta felborítani a papírformát a mongol Nasanburmaa Ochirbat ellen. A találkozón végig a mongol akciózott, s három perc után már 7-0-ra vezetett, majd a második szakasz elején gyorsan elérte a technikai tushoz szükséges különbséget.Dénes és Wilson már csak abban bízhat, hogy legyőzőik a fináléba jutnak, s ezzel a vigaszágra segítik őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.