A McLaren ímélben rúgta ki Magnussent

Már más istállókkal tárgyal a dán.

B.M.L.
2015. 10. 16. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nem sokszor álltak sorba jó ízlésért a McLaren–Honda vezetői. Az idén – finoman szólva – bukdácsoló istálló ugyanis olyat tett, amit vélhetően tanítani fognak minden egyetem udvariatlanság-tanszékén. A brit alakulat ugyanis nem egyszerűen elengedte eddigi védence, a 2014-ben dobogós helyezéssel az F1-ben bemutatkozó Kevin Magnussen kezét, hanem amennyire lehet, beletaposott a szimpatikus dán versenyző lelkébe.

„Amikor eljött a szerződésem meghosszabbításának határideje, kaptam egy ímélt Ron Dennis asszisztensétől. A meglehetősen rövid levélben arról értesítettek, hogy nem számítanak rám a jövőben. Ez még rendben is lenne, hiszen itt nincs lehetőségem versenyezni, ám az már meglehetősen furcsa és rosszul is esett, hogy minderre éppen a születésnapomat találták a legmegfelelőbb időpontnak” – árulta el a Motorsport munkatársának a 23 éves pilóta.

Persze nem esett kétségbe, hiszen tehetségét sokan elismerik, így nem lenne meglepő, ha rövidesen bejelentené új csapatát.

„Több Formula 1-es csapattal is tárgyaltam, többek között a Lotus és a Manor vezetőivel is, így bőven van esélyem arra, hogy visszakerüljek a sportágba. Az ambícióim változatlanok: még mindig F1-es világbajnok akarok lenni” – fogalmazott a 2014-es ausztrál futam második helyezettje, aki azt sem titkolta el, hogy ha nem sikerül pilótaüléshez jutnia a Formula 1-ben, akkor azt sem zárja ki, hogy más kategóriákban próbál szerencsét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.