A Szeged bejutott a legjobb nyolc közé

Ugyanakkor a Ferencváros búcsúzni kényszerült.

MTI
2015. 10. 18. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi zárónapon a magyar együttes remekül kezdett, hiszen – amint az az európai szövetség, a LEN honlapjának összefoglalójából kiderült – az első negyedben 4-1-re elhúzott. A folytatásban sem csökkent a szegediek lendülete, és a nagyszünetre ötgólos előnyt gyűjtöttek össze. A nápolyiak próbálkoztak a visszakapaszkodással, ám a Szeged semmi esélyt sem adott nekik, és a vége magabiztos, hatgólos győzelem lett. Így a magyar együttes, amely a pénteki nyitónapon 12-11-re kikapott a Mornar Splittől, majd szombaton a másik spliti gárdát, a házigazda Jadrant 14-9-re legyőzte, továbbjutott négyeséből, és az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatja.

Szeged-Diapolo – Circolo Canottieri Napoli 18-12 (4-1, 5-3, 5-4, 4-4)
A magyar csapat góldobói: Varga Zs., Manhercz K. 4-4, Sedlmayer 3, Pellei, Kiss Cs., Seman 2-2, Kunac 1

Nem jutott tovább a Ferencváros az Eurokupa második selejtezőköréből, miután a nápolyi négycsapatos torna vasárnapi zárónapján döntetlenre végzett az orosz Kirisivel. A negyeddöntőbe kerüléshez nyernie kellett volna a magyar együttesnek.

A sportág második számú kontinentális sorozatában a ferencvárosi alakulat a pénteki nyitányon a kvartett másik orosz résztvevőjétől, a Kazanytól kikapott 8-6-ra, majd szombaton 7-6-ra verte a házigazda olasz Acquachiarát. A továbbjutáshoz is győznie kellett volna vasárnap, ám – amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élő közvetítéséből kiderült – az újabb bravúr már nem sikerült.

A zárónapi meccsen rendre a Kirisi volt előnyben, az FTC azonban többször egyenlített, majd a mérkőzésen először a harmadik negyed közepén a vezetést is átvette. Ekkor az ellenfél egalizált. Bár 8-7-nél az FTC-nél volt az előny, az oroszok betaláltak, döntetlenre mentve a mérkőzést, ami az ő továbbjutásukat és a Ferencváros kiesését jelentette.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

FTC-PQS Waterpolo – Kirisi (orosz) 8-8 (2-3, 2-1, 3-2, 1-2)
A magyar csapat góldobói: Roach 4, Avramovic 2, Vogel Simon, Nyéki 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.