A Vasas elküldte Szilágyi Liliána edzőjét

A klubnál elv, hogy az edzők nem foglalkozhatnak az egyesületen kívüli versenyzőkkel.

Sz. L.
2015. 10. 17. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs klubja az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliánának, és október végétől lapátra kerül az edzője is. Kovács Lászlót elküldte a Vasas, edző és versenyzője vadonatúj egyesületben dolgozhat együtt. A Szilágyi SC lesz a megoldás az olimpiai éremhez? Szilágyi édesapja jogász, már dolgozik a klubalapításon.


„A kazanyi világbajnokság után jó hírrel kerestem meg a Vasas elnökét, Markovits Lászlót: nagy hal érkezik a csoportunkba, Szilágyi Liliánával erősödünk. Minden rendben ment egy ideig, de szeptemberben közölték a Vasastól, hogy szerintük nem tudom összeegyeztetni a saját csoportom és Liliána felkészítését, ezért döntenem kell a kettő között. Azzal érveltem, hogy ha Liliánával edzőtáborozunk, akkor arra az időre saját zsebből fizetem az engem helyettesítő edzőt. Ezt a Vasas nem fogadta el, így el kellett jönnöm a klubtól”

– osztotta meg az elmúlt hetek történéseit a Magyar Nemzettel Kovács László, aki jelenleg felmondási idejét tölti a klubnál, novembertől végleg távozik a Vasastól. A szakembert Szilágyi édesapja, a jogász és úszó-szakedző korábbi olimpikon, Szilágyi Zoltán kérte fel, hogy vegye át a lánya felkészítését. Liliána ugyanis a kazanyi világbajnokság után távozott a Kőbánya SC-től, Turi György műhelyéből. Szilágyi Zoltán több egyesülettel, köztük a Vasassal is tárgyalt a lánya klubváltásáról, de egyikkel sem sikerült megállapodnia. Az édesapa orvost, erőnléti edzőt, táplálkozási tanácsadót, pszichológust akart bevonni a leányát felkészítő stábba, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki hetedik helyezettnek járó megfelelő juttatásról tárgyalt a klubbal, de végül kudarcba fulladt az egyeztetés, sőt, most Kovács Lászlónak is távoznia kell.

„Egyesületünk alapelve, hogy edzőink olyan sportolókkal foglalkozzanak, akik a Vasas SC igazolt versenyzői. A Vasas SC tárgyalt Szilágyi Liliána édesapjával, Szilágyi Zoltánnal a tehetséges úszó átigazolásáról, de nem tudtunk megállapodni az együttműködésről. Ennek részben az is oka volt, hogy nagyon szerencsétlen módon, gyakorlatilag utolsóként lettünk bevonva a folyamatba. Klubunk edzője, Kovács László így döntési helyzetbe került: folytatja a munkáját a Vasasban, vagy a nem Vasas-versenyző, Szilágyi Liliána felkészítésére koncentrál. A kettő együtt számunkra nem volt összeegyeztethető, így az előzetesen jelzetteknek megfelelően kénytelenek voltunk felmondani Kovács László szerződését. Szilágyi Liliánának és edzőjének további sok sikert kívánunk!”

– közölte lapunkkal Markovits László, a Vasas SC elnöke.
Szilágyi Liliána nem foglalkozik a körülötte kialakult helyzettel, teszi a dolgát, készül a riói olimpiára. Reggel továbbra is a Komjádi Uszodában, délután pedig az Istvánmezei úti medencében készül az előtte álló feladatokra. Hamarosan edzőtáborba vonul, a novemberi országos bajnokság előtt Százhalombattán folytatja a felkészülést. Jövőre előbb Mexikóban, majd Dél-Afrikában hangolódik a riói olimpiára, elvileg mindkét utat támogatja az úszó szövetség. Mivel az egyesületkeresés terve kudarcot vallott, felvetődött, hogy lánya felkészítése miatt új egyesületet alapít a jogvégzett édesapja. Szilágyi Zoltán szerint reális lehetőség, hogy hamarosan megalakul a Szilágyi SC. Jelen állás szerint az biztos, hogy Kovács László ezután sem marad munka nélkül

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.