A végéhez közeledik Pacquiao pályafutása

A sportoló a jövőben politikai karrierjére igyekszik koncentrálni.

MTI
2015. 10. 07. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves Fülöp-szigeteki bokszoló (57 győzelem/2 döntetlen/6 vereség), aki nyolc súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy húsz év öklözés után készen áll a visszavonulásra, de egy mérkőzést még szeretne vívni.

Pacquiao legutóbb májusban lépett kötelek közé, méghozzá az amerikai Floyd Mayweather Jr. elleni várva várt találkozón, melyen ugyanakkor kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtott. A minden idők legnagyobb bevételét generáló meccstől előzetesen rengeteget várt a szakma és a rajongók tábora is, ám végül a színvonal közepes volt, Mayweather pedig simán győzött. A Fülöp-szigeteki ökölvívót május elején, néhány nappal a mérkőzés után megműtötték, mivel a vállában elszakadt a rotátorköpeny, a vállízületet körülölelő négy lapos ín.

Az összecsapást követően felmerült, hogy lesz visszavágó, ám Mayweather (49 győzelem/0 vereség) a szeptemberi, Andre Berto elleni sikere után megerősítette, hogy visszavonul, és most Pacquiao is elmondta, hogy valószínűtlen egy újabb meccs közöttük. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz a Fülöp-szigeteki sztár utolsó ellenfele. Menedzsere, Bob Arum korábban azt nyilatkozta, hogy több jelölt is van, köztük a brit Amir Khan és az amerikai Terence Crawford.

Pacquiao a jövőben politikai karrierjére igyekszik koncentrálni, melyet már épít egy ideje. Jelenleg a Fülöp-szigeteki alsóház tagja, jövőre azonban be szeretne kerülni a szenátusba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.