Alonso: jöhet a 250.!

Eddig belebukott a jubileumi futamaiba a spanyol.

B.M.L.
2015. 10. 06. 21:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos mérföldkőhöz érkezett el pályafutásában Fernando Alonso: a McLaren spanyol pilótája a hétvégi Orosz Nagydíjon a 250. F1-es futamát teljesítheti. A kétszeres világbajnok 2001 óta tagja a száguldó cirkusznak, és eddig 32 futamot nyert meg, 97 alkalommal állt dobogón, 22 alkalommal rajtolhatott a pole pozícióból és 179 alkalommal szerzett pontot. Nos, félő, hogy a jubileumi hétvégén a fentiek közül egyik adat sem módosul majd, ugyanis a spanyol pilóta képtelen csodát tenni a fűnyírókat megszégyenítő McLaren volánjánál. A csapata a sorozatos kudarcok ellenére bízik abban, hogy Alonso Szocsiban pontszerzőként ünnepelhet.

– A következő hétvége rendkívül különleges lesz számomra: ez lesz a 250. nagydíjrajtom a Forma–1-ben. Nem is álmodtam erről, amikor 2001-ben bemutatkoztam – olvasható Alonso közösségi oldalán.

Ha az eddigi mérföldköveket nézzük, a spanyolnak nem sok öröme volt eddig bennük: az 50. futamán Japánban (2004) ötödik lett a Renault pilótájaként, a századikon első mclarenes évében (2007) felállhatott a dobogó alsó fokára, míg a Ferrarival a 150. versenyén 14. lett Silverstone-ban (2010) és a 200. viadalán kiesett a Maláj Nagydíjon (2013).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.