Besenyei Péter döntött: visszavonul

Az 59 éves pilótának a Las Vegas-i volt az utolsó versenye.

MTI
2015. 10. 19. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat hivatalos honlapja szerint az 59 éves pilóta 10 éven át versenyzett a világ legjobb műrepülőit felvonultató mezőnyben, 66 futamon 22 dobogós helyezést ért el, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban második, 2007-ben harmadik volt az összetettben.

„A kezdetektől a csapat tagja vagyok, ott voltam a Red Bull Air Race életre hívásakor, a döntést, hogy ez az utolsó szezonom, néhány nappal ezelőtt hoztam meg”

– mondta Besenyei, s hozzátette, a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával, repülni pedig csak bemutatókon fog.

„Ez egy csodálatos rendezvény, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeressé vált az évek során” – nyilatkozta Besenyei az Air Race-ről, amelynek naptárában az elmúlt 10 szezonból nyolcban Budapest is szerepelt, a magyar helyszín így Abu-Dzabival együtt csúcstartó a megrendezett futamok számát tekintve.

A vasárnapi Las Vegas-i viadalt az ausztrál Matt Hall nyerte a brit Paul Bonhomme előtt, de a bajnoki címet utóbbi szerezte meg. Besenyei Péter 13. lett, és összetettben a 12. helyen zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.