Csóka szoros küzdelemben búcsúzott

Véget ért a dohai olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság a magyarok számára.

MTI
2015. 10. 07. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19 éves magyar az első menetben egyértelműen jobb volt a legutóbbi vb-n a 49 kilogrammosok között bronzérmes riválisánál, majd a folytatásban kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, az utolsó három percben pedig két pontozóbíró a közép-amerikai bokszolót látta jobbnak, aki így 2-1-es győzelemmel jutott tovább.

Siroki Norbert, Csóka klubedzője felháborodásának adott hangot a pontozás miatt, szerinte ugyanis az első és a harmadik menetet is a miskolci M1 Fitness versenyzője nyerte.

„Jól bokszolt annak ellenére, hogy a második menet elején odaállt és kapott néhány ütést, amit nem kellett volna”

– idézte a magyar szövetség közleménye a trénert. „A harmadik menetben jól előkészítette, és tempóból be is vitte a balkezes ütéseket, de sajnos kapott egy-két látványos horgot, a feje hátracsuklott, erre a látványra pedig vevők lehettek a pontozók.”

Siroki hozzátette, Csókának még rutint kell szereznie, a végeredményt pedig sajnálatosnak nevezte, mert szerinte a fiatal öklöző nem került nehéz ágra, s várhattak volna további meccsek rá.

Az olimpiai kvóta megszerzéséhez az 52 kilogrammban az első kettő között kell végezni. A riói indulás jogát ugyanakkor még a jövő évi kvalifikációs versenyeken meg lehet szerezni.

A vb másik magyarja, a világranglista-harmadik Harcsa Zoltán kedden egyhangú pontozással kikapott indiai ellenfelétől a 75 kilogrammosok selejtezőjében, így a magyaroknak Csóka szerdai búcsújával véget is ért a vb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.