Egyedül maradt Douchev-Janics Natasa

A háromszoros olimpiai bajnok egyedül kezdi meg olimpiai felkészülését.

Lipiczky Ágnes
2015. 10. 05. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a hétvégén Potsdamban a németek olimpiai bajnokát, Franziska Webert legyőzve megnyerte a hagyományos városi sprintversenyt, Douchev-Janics Natasa hétvégéjét az öröm mellett kis aggodalom is övezte, hiszen kiderült, edzőpartnere és világbajnoki ezüstérmes párja, a fiatal Homonnai Luca nem folytatja vele a felkészülést.

Luca a győriek edzőjével, Kadler Viktorral tréningezik a télen, majd tavasszal az Egyesült Államokba utazik edzőtáborba, ahol Fazekas Krisztina férje, Rami Zur segíti a munkáját. Kicsit váratlanul ért a döntése, mert így egyedül maradtam, de ettől még nem esem kétségbe, mert valójában sosem voltam egyedül, mindig találtam magamnak edzőpartnereket.

Douchev-Janics Natasa hétfőn még Szófiában lapátolt, kedd délelőtt azonban már Szolnokon teszi vízre a hajóját.

Nem most kezdtem a munkát, egy ideje már napi egy evezésem és egy kiegészítő edzésem van. Szófiában egy ifjúsági korú fiú kajakossal eveztem együtt, Szolnokon pedig próbálok társakat találni a munkához, például együtt edzhetnék a szolnoki lányokkal vagy a szerb színekben szereplő Benedek Dalmával. Ez a szezonom sajnos még úgy telt el, hogy főként csak a 200 méterre tudtam készülni, a műtött gerincem még nem bírta el a hosszabb távokat, a monoton munkát, ennek látta kárát példának okáért a Kovács Katival alkotott párosunk is. De most sokkal jobban vagyok, az olimpiai felkészülésnek már pozitívabb érzésekkel tudok nekifutni, jól bírom a terhelést is, így nem látom akadályát annak, hogy 200 és 500 méteren is rajthoz álljak majd a válogatókon. De hogy kivel futok majd neki a szezonnak, arra egyelőre nem tudok választ adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.