Főtáblán a Szolnok és az OSC

Mindkét csapat kettős győzelemmel vette a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulóját.

MTI
2015. 10. 17. 20:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az idegenbeli 7–6-os siker sejtette, hogy a Szolnok nyeri a párharcot, végül aztán nem is sima, hanem egyenesen kiütéses győzelmet aratott az itthoni találkozón a magyar bajnoki címvédő.

A szombati mérkőzés francia vezetéssel indult ugyan, utána viszont csupa szolnoki találat következett: a Varga-fivérek vezérelte együttes 8–1-ig meg sem állt. Jellemző, hogy a Marseille a harmadik negyed közepén tudott csak másodjára is a magyar csapat kapujába találni, akkor is büntetőből (8–2).

A második félidőben is folytatódott a vendégek vesszőfutása, a Szolnok egymás után lőtte újabb és újabb góljait, és már 12–3-ra vezetett, amikor lefékezett, így a vége – miután a hajrában kiengedett a Szolnok – „csak” 7 gólos hazai diadal lett.

A Szolnok győzelmével tagja lett a BL-főtábla 12 csapatos mezőnyének, amelynek küzdelmei két hatos csoportban zajlanak majd, oda-visszavágós rendszerben. A magyar bajnok a B jelű szextettbe került, és ide juthat be sikere esetén az OSC is, amely 9–7-es nagyváradi győzelmét követően játszik újbudai uszodájában jó előjelek mellett a romániai gárdával szombat este.

A főtábla A csoportjában is van magyar csapat, mégpedig az Eger, amely – mint leendő házigazda – automatikusa tagja a már csak a legjobb hat csapatot mozgósító úgynevezett Final Sixnek is. A hatos döntőnek Budapest ad majd otthont jövőre,  június 2. és 4. között.

Szolnoki Dózsa-Közgép – CN Marseille (francia) 136 (31, 50, 43, 12)
A magyar csapat góldobói: Kis G. 3, Madaras, Varga Dá., Mitrovic 2–2, Gocic, Varga Dé., Younger, Aleksic 1–1

A Szolnokhoz hasonlóan az OSC is kettős győzelmet aratva jutott túl a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulóján, így feljutott a főtáblára: az újbudai alakulat a szombati hazai visszavágón hét góllal volt jobb romániai riválisánál, az Oradeánál.

Az OSC, a magyar bajnokság legutóbbi ezüstérmese, amely Nagyváradon 9–7-re nyert, remekül kezdett a Nyéki Imre Uszodában: az első, majd a második játékrészben is kétszer volt eredményes anélkül, hogy egyetlen gólt is kapott volna. A harmadik negyedben szépítettek a nagyváradiak, akik 4–1 után 5–2-re javítottak, de a vendéglátóknak volt válaszuk: elhúztak 10–2-re, s már csak egy gólt kaptak a lefújásig.

Dupla diadalával az OSC is tagja lett a BL-főtábla 12 csapatos mezőnyének, amelynek küzdelmei két hatos csoportban zajlanak majd, oda-visszavágós rendszerben. A magyar bajnok és az ezüstérmes is a B jelű szextettbe került. A főtábla A csoportjában szintén van magyar csapat, mégpedig az Eger, amely – mint leendő házigazda – automatikusa tagja a már csak a legjobb hat csapatot mozgósító úgynevezett Final Sixnek is. A hatos döntőnek Budapest ad majd otthont jövőre, június 2. és 4. között.

A-Híd OSC Újbuda – Oradea (román) 103 (20, 20, 32, 31)
A magyar csapat góldobói: Bátori 3, Decker, Hegedűs 2–2, Kovács, Bundschuh, Brguljan 1–1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.