Hamilton: Semmi sem biztos az utolsó pillanatig

A brit pilóta világbajnok lesz a hétvégén, ha legyőzi Rosberget, és Vettelnél 9 ponttal többet szerez.

B.M.L.
2015. 10. 19. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a csillagok szerencsés állása, valamint a Mercedes formája kitart a hétvégi Amerikai Nagydíjon, akkor Lewis Hamilton háromszoros világbajnokként hagyhatja el Austint. A brit pilóta előnye ugyanis 66 pont Sebastian Vettel (Ferrari) és 73 egység csapattársa, Nico Rosberg előtt. Így, ha Hamilton kilenc ponttal szerez többet Vettelnél és kettővel Rosbergnél, máris ünnepelhet ismét. Vélhetően sokkal nagyobb bulit csap majd, mint legutóbb Szocsiban, ahol a Mercedes megvédte a konstruktőri vb-címét. Hamilton mindenesetre óvatos, hiszen jól emlékszik még 2007-re, amikor az utolsó versenyen veszítette el a világbajnokságot.

„Úgy készülök a hétvégi futamra, mint az összes többire, hiszen a sportban, főleg a technikai sportágakban semmi sem biztos az utolsó pillanatig. A célom persze az, hogy már az idén háromszoros világbajnok legyek, dehogy ezt már most, vagy a hátralévő négy futam valamelyikén érem el, végül is mindegy. Csak egy számít, én legyek 2015 világbajnoka!” – olvasható a Mercedes közleményében a 42-szeres futamgyőztes Hamilton nyilatkozata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.