Hírnevéhez méltó támogatást kap a TE

A kormány elkötelezett, hogy az egyetem folytassa nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén.

MTI
2015. 10. 21. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mocsai elmondta: az egyetem korszerűsítésének ügye már eleve szerepelt a keddi kormányülés napirendjén, ezt közel kétéves munka előzte meg. A múlt csütörtöki tűzeset miatt a kormány az elképzelés átdolgozását kérte, az új tervet november végéig kell benyújtani. A rektor hozzátette: az ezzel kapcsolatos teendőket Genzwein Ferenccel, a Testnevelési Egyetem kancellárjával közösen felügyelik.

Mocsai hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy a Testnevelési Egyetem folytassa nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén, és ebből kifolyólag pozitívan kezeli a korszerűsítés ügyét is. A kormányülésen Mocsai beszámolt a tűzvész körülményeiről, az azt követő elhárítási munkálatokról, és arról, hogy miként sikerült átcsoportosításokkal újraindítaniuk az oktatást.

A TE atlétikai csarnoka és a 350 fő befogadására alkalmas aulája múlt csütörtökön égett le és vált használhatatlanná. A katasztrófában több elhunyt és élő sportoló emléktárgya, valamint a már 166 tenyérlenyomatot őrző Sportcsillagok Fala is megsemmisült. Így a több millió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot. Az illetékesek vizsgálják a tűz kialakulásának okát.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere akkor jelezte: a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában biztosít az önkormányzat helyet a TE-nek. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár múlt csütörtökön hangsúlyozta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is minden segítséget megad az intézménynek. Az Emmi szakszövetségek segítségét is kérte, hogy más helyszíneken zavaratlanul folytatódhasson az oktatás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.