Mégis házi őrizetbe kerülhet Oscar Pistorius

Jövő kedden kiengedik a börtönből Oscar Pistoriust, és házi őrizetbe kerül várhatóan november 3-ig.

MNO
2015. 10. 15. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parasportoló, akit barátnője, Reeva Steenkamp megöléséért ítéltek öt év szabadságvesztésre tavaly októberben, tizenkét hónap után szabadul a börtönből. A BBC szerint ugyanakkor várhatóan november 3-án kezdődik Pistorius újabb tárgyalása a legfelsőbb bíróságon, miután az ügyészség az ítélet súlyosításáért fellebbezett.

Idén augusztusban már felröppent a hír, hogy a sportoló házi őrizetbe kerülhet, ám a Dél-afrikai Köztársaság igazságügy-minisztériuma úgy döntött, a büntetés enyhítését újra meg akarják vizsgáltatni az illetékes jogi testülettel, így mégsem hagyhatta el a börtönt Pistorius.

Pistorius 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek vélte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.