Omeyer kilép a kapuból

A világ talán legismertebb hálóőre két év múlva, hazai vb-n fejezheti be.

A. A.
2015. 10. 14. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thierry Omeyer is befejezheti a pályafutását a válogatottban két év múlva, a 2017-es franciaországi világbajnokság után. A világ talán leghíresebb kézilabdakapusa harminckilenc éves, és közel két évtizede védi a nemzeti együttes hálóját. Még 1999-ben mutatkozott be, Daniel Constantini szövetségi kapitánysága idején, így szinte az összes nagy nemzeti sikernek a részese volt.

A francia kézilabdázás a kilencvenes évek elején kezdett felzárkózni a világszínvonalhoz, és ezt olyan gyorsan tette, hogy 1995-ben már világbajnoki címet ünnepelt Izlandon a férfiválogatott. Ennek még Omeyer nem lehetett aktív részese gyerekként, de a 2001-es második vb-aranynak már igen. Ezt ráadásul otthon szerezték. Hosszú küzdelmet kellett vívnia társaival az újabb átütő sikerért, végül 2006-ban Európa-bajnokok lettek, és azóta alig lehet letaszítani őket a trónról, 2008-ban és 2012-ben olimpiai bajnoki címet szereztek, és természetesen ők a vb címvédői most is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.