Több millió forintba kerül egy új Sportcsillagok Fala

Hemingway nehezményezte, hogy a TE úgy kezeli a helyzetet, mintha nem az alapítvány lenne a tulajdonos.

MTI
2015. 10. 19. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A reprodukció számításaink szerint húszmillió forintba kerülne. Reméljük, volt biztosítás, és ha pénzt kap az egyetem vagy az alapítvány a helyre- és visszaállításra, akkor a Sportcsillagok Falát ismét megalkotjuk\" – jelentette ki a tulajdonos Hemingway Alapítványt vezető George F. Hemingway. Hozzátette: a 166 tenyérlenyomatot adó sportoló közül vannak, akik már nem élnek. A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa arról is beszélt az MTI-hez hétfőn eljuttatott interjúban, hogy terveik szerint ugyanott hoznák létre a Sportcsillagok Falát, ahol eddig volt.

„A tervezés már zajlik, amely nagyon összetett, hiszen sokakkal kell egyeztetnünk. Úgy látjuk, nyolc-tíz sportoló lehetne ott egy-egy alkalommal, hogy újra kézlenyomatát adja” – mondta Hemingway. Az alapítvány vezetője azt nehezményezte, hogy tapasztalata szerint a Testnevelési Egyetem úgy kezeli a helyzetet, mintha nem tudna arról, hogy az alapítvány a tulajdonos.

A csütörtöki tűzvészben használhatatlanná vált a több száz ember befogadására alkalmas aula, ahol a Sportcsillagok Fala volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.