Ütőgépek háborúja New Yorkban

A szakemberek többsége szerint Golovkin kiüti Lemieux-t a középsúly trónjáért.

B.M.L.
2015. 10. 16. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A profi ökölvívás kedvelői nagyon várják már a vasárnap hajnalt, amikor is a New York-i Madison Square Garden szorítójában végre összecsap egymással a középsúly két ütőgépe, Gennady Golovkin (33-0, 30 KO) és David Lemieux (34-2, 31 KO). A két harcos igazi ringháborút ígér a másiknak, és a győztes a WBA, WBC, az IBO és az IBF világbajnoki öveivel távozhat a meccset követően.

Arról alapvetően megoszlanak a vélemények, hogy hány menet alatt végez valamelyik klasszis az ellenfelével, és sokan kizárják, hogy végigmegy a 12 menet. Az esélyek Golovkin mellett szólnak – érdekesség, utoljára 2008-ban nyert pontozással –, a veretlen kazah származású bokszolót sokan a nemrég visszavonult Floyd Mayweather esetleges utódaként emlegetik.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, a Madison Square Garden a második otthonom. Készen állok, hogy kiüssem az ellenfelemet, de ugyanakkor a 12 menetet is képes vagyok végigküzdeni. Lehet rövid meccs, és lehet tőlem kocsmai bunyó is. Nagyszerű formában vagyok, remekül érzem magam – közölte a WBA, WBC és az IBO bajnoka, Golovkin.

Az IBF kanadai világbajnoka sem ijedős, és csak egy végeredményt tud elképzelni a menetek számától függetlenül: a győzelmet. – Ennél jobban fel sem készülhettem volna egy nagy győzelemre! Sokan úgy gondolják, ez a találkozó nem fog végigmenni. Az ökölvívás azonban mindig tartogat meglepetéseket, lehet, hogy 12 menet lesz, de az is lehet, hogy egyből az elsőben befejeződik, ez rajtunk áll. Itt egy ütés tényleg eldönthet mindent. Golovkinnál vannak azok az övek, amik nekem kellenek, ezért meg kell vernem őt – nyilatkozta Lemieux.

Napjaink egyik legjobb profi ökölvívóedzője, Freddie Roach számára egyértelmű, hogy a kazah bunyós nyeri a meccset. – Nagy rajongója vagyok a srácnak, imádom a meccseit. Nagyszerű ökölvívó, de egyelőre nem mondom azt, hogy ő a világ legjobbja, de Lemieux-val simán végezni fog, akkor üti ki, amikor akarja – mondta Roach, aki szerint Golovkin nagyon jól uralja a ringet, remekül kontroll alatt tartja az eseményeket, levágja a menekülőutakat, és mind testre, mind fejre nagyon hatékonyan támad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.