Visszavonult Ivan Basso

Mégsem folytatja pályafutását a rákbetegség miatti kezelését követően a Giro d'Italia-győztes.

MTI
2015. 10. 05. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Basso korábban úgy nyilatkozott, várhatóan folytatja pályafutását a rákbetegség miatti kezelését követően, de a 2016-os Giro d\'Italia olasz körverseny útvonalát bemutató hétfői eseményen kijelentette, hogy inkább a Tinkoff-Saxo csapat vezetőjeként tevékenykedne.

„Minden sportoló tudja, hogy a csillaga nem ragyoghat egész karrierje során. Elkerülhetetlen, hogy egyszer elsötétüljön, egy bölcs sportoló pedig felismeri, amikor elérkezik ez a pillanat, s képes visszavonulni” – mondta a 37 éves olasz versenyző, s hozzátette, nem tudja, hogyan fejezhetné ki legjobban a háláját a sportág felé a 30 éves pályafutásáért, de reméli, idővel megtalálja a módját. „Visszavonultam a versenyzéstől, ez mégsem egy szomorú nap, mert megmarad a kapcsolatom a sportággal. Nagy örömömre szolgál, hogy továbbra is abban a világban maradhatok, amit szeretek.”

Az olasz Bassónál idén júliusban diagnosztizáltak hererákot, ezért fel kellett adnia a Tour de France-t. Sikeres műtéten esett át, és augusztusban újrakezdte az edzéseket. A Giro d\'Italiá-t 2006-ban és 2010-ben megnyerő kerékpározó 2007-től másfél évet kihagyott, mert doppingszerek használata miatt eltiltották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.