8255 nap után szenvedett vereséget a bajnokcsapat

Több mint 22 év után kapott ki osztrák bajnoki mérkőzésen a Hypo NÖ női kézilabdacsapata.

MNO
2015. 11. 06. 2:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette Hypo szerda este az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26-24-re – olvasható a sportportálon.

A Hypo NÖ utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák pontvadászatban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen. A Hypo 8255 napig őrizte bajnoki veretlenségét.

Az osztrák együttes a BL-ben múlt szombaton kikapott a Győri Audi ETO KC-tól Maria Enzersdorfban, és a két csapat vasárnap ismét találkozik Győrben.

„Katasztrofális teljesítményt nyújtottunk. Csapatom alábecsülte az ellenfelet és túlságosan lazán kezelte a mérkőzést. Öt hétméterest rontottunk el, katasztrófa volt, amit műveltünk a pályán” – elégedetlenkedett Kovács Ferenc vezetőedző.

„Azt hittük, küzdőszellem nélkül is nyerni tudunk, lebecsültük az ellenfelet. Az ötvenedik percben éreztük, hogy itt még baj lehet, azt, hogy mi is történik a pályán. A Korneuburg végig harcolt és nem illetődött meg tőlünk. Tanulnunk kell a hibából. A bajnokságból hátralevő összes meccset akkora különbséggel akarjuk megnyerni, amekkorával csak tudjuk. Be kell bizonyítanunk mindenkinek, hogy az osztrák kézilabdában a Hypo az első számú csapat” – vélekedett a csapatkapitány, Marina Budecevic.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.