A Fradinak most fontosabb a BL, mint a bajnokság

Elek Gábor beszélt Tomoriról, Penáról és az FTC idei szezonjáról is. Nem tűznek ki elérhetetlen célokat.

MNO
2015. 11. 09. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meghatározó játékosok távoztak és meghatározó játékosok érkeztek az év végén, és új korszakot kezdtünk a Fradinál” – mondta Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Digi Sport Reggeli start című műsorában. A távozók közül Tomori Zsuzsannát emelte ki, akivel jó volt a kapcsolata, és szurkol neki, hogy megnyerje a Győrrel a Bajnokok Ligáját.

A jelenlegi játékosairól elmondta, hogy nagyon akarják a sikert, és a klubnál még mindig tartják magukat ahhoz, hogy főként magyar játékosokra építsenek. Nerea Penával, a Fradi egyik légiósával kapcsolatban megjegyezte, hogy elég hektikus időszakot tudhat maga mögött a zöld-fehérek mezében, voltak nagy meccsei, de komoly sérülések is hátráltatták. A spanyol irányító-átlövő nemrég maga kérte Elektől, hogy beszéljék meg a jelenlegi helyzetet, mivel az elmúlt mérkőzéseken kicsit haloványabban teljesített.

Az edző kitért az elmúlt hét sikereire is: a Győr elleni bajnoki győzelem előtt az volt a cél, hogy levegyék a terhet a csapatról, közös videózás sem volt az összecsapás előtt. A fő feladat a szombati Thüringer elleni BL-mérkőzés megnyerése volt, melyet szintén sikerrel vett a Ferencváros.

A Bajnokok Ligájával kapcsolatban Elek megjegyezte, idén ez most kicsit fontosabb, mint a bajnokság, mivel a hazai versenysorozat mostani kiírása miatt ott több esély van a javításra. (Oda-visszavágós lesz a döntő, nem pedig két győzelemig tart majd, így kisebb előnyt jelent az alapszakaszban megszerzett első hely – a szerk.)

A csapat új norvég erőnléti edzőjének eddigi munkájával – hat-nyolc hetente két-három napot tölt a klubnál, közben egyeztetnek – a tréner rendkívül elégedett, és bízik benne, hogy a szakember még hosszú ideig marad a csapatnál.

Az idei célokkal kapcsolatban arról beszélt Elek Gábor, hogy amiben nem biztosak, azt nem szabad kimondani, a vágyakat nem jó célként megfogalmazni, az túl nagy terhet rak a játékosokra, és feleslegesen izgatja a szurkolókat, szponzorokat. Azt kell kimondani, amit feltétlenül el kell érni, a hazai bajnokságban ez a döntőbe jutás.

„Ha sikerül a címvédés a magyar bajnokságban, akkor nagyon boldogok leszünk, de ha nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe, hiszen a Győr lehetőségei jóval jobbak, mint a Ferencvároséi – mondta. – A Bajnokok Ligájában pedig az az elvárás, hogy tavasszal is jó mérkőzéseket játsszunk majd.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.