A Kansas City Royals nyerte a World Seriest

A Kansas City Royals nyerte meg az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) idei szezonját.

MTI
2015. 11. 02. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Royals nagyszerűen teljesített a rájátszásban, előbb 3–2-re győzött a Houston Astros ellen, majd a nagy esélyesnek tartott Toronto Blue Jayst verte 4–2-re az Amerikai főcsoport fináléjában. A World Seriesben előzetesen mindenki nagy csatát várt a Kansas City és a Nemzeti főcsoportot imponáló játékkal megnyerő New York Mets között, a Royals azonban végül simán győzött. A csapat erejét jól mutatta a sorozat vasárnapi, ötödik meccse is, melyen a Mets 2–0-ra vezetett az utolsó, kilencedik szakasz (inning) előtt, ám a kansasiek egyenlítettek, majd a 12. játékrészben 5 pontot elérve, 7–2-re megnyerték a találkozót.

Az 1969-ben alapított Kansas City Royals – mely a tavalyi nagydöntőben 4–3-ra kikapott a San Francisco Giantstől – története második bajnoki címét szerezte meg. Az elsőt még 1985-ben nyerte a gárda. A World Series legjobb játékosának Salvador Perezt választották meg, aki az öt meccsen közel 37 százalékos hatékonysággal ütött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.